28 september 2019 9:30 - 14:30

VVT Studiedag 2019 'Flirten met de buren' - Helaas wegens te weinig deelnemers gaat deze studiedag niet door!

De VVT-commissie organiseert weer een VVT-studiedag, met als titel 'Flirten met de buren' 

Interactieve lezing 

Margriet Brus is werkzaam als content marketingspecialist bij een uitgeverij. Ze heeft een passie voor het vertellen van verhalen en het offline en online verspreiden ervan. Tijdens haar lezing zal zij ingaan op het waarom van social media, welke doelen je ermee kunt bereiken en wat de do's en don’ts zijn.

Social media voor zelfstandig therapeuten: zinvol of onzin?
“Bijna iedereen zit privé wel op social media. Maar kun je social media ook als professional inzetten? Ik ga in op de verschillende kanalen die er zijn en welke doelstellingen je kunt hebben voor de inzet van social media. Wil je vooral nieuwe klanten vinden? Of wil je je kennis delen en dé expert worden op jouw gebied? Zijn social media mogelijk zelfs een manier om online hulpverlening of adviezen aan te bieden? Daarnaast gaan we het hebben over hoe je je online presenteert. Hou je werk en privé strikt gescheiden of niet? En wat mag er wel en niet? Hoe ga je om met het (geanonimiseerd) delen van ervaringen met jouw cliënten?”

Interactieve lezing 

Laurens Vreugdenhil, Psychiater en organisator kostendekkende Meetups in de Zorg. Verscheidene jaren werkzaam met verschillende doelgroepen in de GGZ. Hij zal ons in zijn interactieve lezing meenemen in een andere manier van zorg organiseren. Wat kunnen wij hiervan leren als vaktherapeuten? Waar liggen onze kansen?

Zorg om de hoek
"Momenteel is de zorg in beweging, maar hoe bewegen organisaties mee?
Dat is moeilijk als een organisatie ingericht is op een hiërarchisch model. Met een bestuur, een directeur, een clustermanager, afdelingsmanager en een teamleider. Die zullen dan moeten gaan kijken hoe zij straks geen werk meer zullen vervullen in een 'netwerk' model van elkaars kennis en spullen delen. Daarom zullen huidige organisaties ook niet zo snel een nieuwe indeling gaan maken. Zij die daarover gaan, zullen zichzelf uiteindelijk moeten ontslaan. Daarom ben ik begonnen met een netwerkmodel voor zorg verlenen. Voldoen aan de vereisten van de inspectie en goede financiële huishouding. In lokale kringen van 5-7 ZZP-ers werkzaam in de zorg, die elkaar goed kennen in een postcodegebied werken. Waarbij zij elkaar treffen op Meetups lokaal in de wijk. 

Er zijn drie soorten kringen: vrijwilligers, betaald niet verzekerd en verzekerde zorg. Met lokaal: een verantwoordelijkheid voor de zorgverlener in samenspraak met de zorgvrager. Precies zoals zorg ook bedoeld is. Terug naar de essentie."

Inhoudelijke vragen over de studiedag?
Organisatie Studiemiddag: Renate Hoenselaar, info@vaktherapiedans.nl  en Annemieke Ormel, annemieke@spelenderwijs-praktijk.nl

Programma

09:30 uur Inloop met koffie en thee
10:00 uur Welkom door commissie FVB-VVT
10:15 uur Speeddaten met het thema social media
11:00 uur Interactieve Lezing Margriet Brus over de inzet social media voor VVT-ers
12:00 uur Lunch
13:00 uur Interactieve Lezing door Laurens Vreugdenhil (Zorg Om De Hoek)
14:15 uur Afsluiting
14:30 uur Einde studiedag

Kosten
Leden: €35,- 
Niet-leden: €50,-

Aanmelding en betaling
Aanmelden voor 14 september 2019. 
LET OP: Ben je lid, log dan eerst in met jouw e-mailadres en wachtwoord, dan hoef je niet opnieuw jouw gegevens in te vullen en ontvang je ook een factuur met het ledentarief.  De factuur ontvang je digitaal.

Annulering
Bij afmelding na 14 september 2019 wordt € 10,00 administratiekosten in rekening gebracht.

Registratie
Accreditatie is aangevraagd bij het Register Vaktherapie.